Ministar kulture se upoznao sa konzervatorskim i

arheološkim radovima na Smederevskoj tvrđavi

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković detaljno se upoznao sa radovima na sanaciji dela Jezavskog bedema Smederevske tvrđave između Kule 7 i Kule 8, i tom prilikom odao priznanje preduzeću ‚‚Tasić Mitre d.o.o‚‚ za dosadašnje uspešne radove i izjavio:

-‚‚Sjajni ljudi uspeli su, sa velikim iskustvom od skoro 30 godina izvođača koji je radio i Mali grad, da ovaj deo Jezevskog bedema, koji je bio najteži i u najgorem stanju, rekonstruišu. Sada prelazimo na ovaj drugi deo i spajanje Kula 7 i 8 biće izvedeno do kraja sledeće godine.Radovi na sanaciji između Kule 7 i Kule 8 predstavljaju nastavak restauratorskih radova na obnovi Jezavskog bedema Velikog grada tvrđave, po čijem bi završetku bila obnovljena polovina ukupne dužine Jezavskog bedema.‚‚

Ministar je posetio lokaciju gradilišta, bio veoma zadovoljan viđenim i u nekoliko navrata je izrazio divljenje svima prisutnima o načinu na koji preduzeće ‚‚Tasić Mitre d.o.o‚‚ posluje tj. o održavanju gradilišta, načinu izvođenja radova, poštovanju rokova i kvalitetu izvedenog. Pored mnoštva novinara poseti su prisustvovali predstavnici Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo na čelu sa direktorom Veroljubom Rankovićem.

Još jedna značajna poseta gradilištu preduzeća Tasić Mitre d.o.o je bila u 2012 god. Episkop braničevski Ignatije blagoslovio je u Velikom gradu tvrđave u Smederevu početak radova na konzervaciji srednjovekovne crkve čiji su ostaci nađeni sredinom prošlog veka.Činu blagosiljanja prisustvovao je ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković kao i mnogi ugledni gosti.